Son dakika haberleri: AFAD verilerine göre; Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem; Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da hissedildi.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, depreme ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, 1498 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 533 kişinin yaralandığını ifade etti.
"500 YILDIR STRES BİRİKTEREN FAY PARÇALARI KIRILDI"
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'yi sarsan 7.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bugünkü depremin olduğu bölgede, 500 yıldır stres biriktiren fay parçaları kırıldı. Bu fayların deprem üretme aralığı da 400-500 yıl olduğundan bilimsel anlamda bu faylar üzerinde deprem bekleniyordu" dedi.