Ana yurdu Uzakdoğu olan Ravent, karabuğdaygiller familyasından olan bir bitkidir. Ülkemizde 'ışgın' olarak bilinen Ravent, Doğu Anadolu bölgesinde yetiştirilmektedir. Dr. Muammer Yıdlız bu bitkinin özelliklerini, faydalarını, kullanım alan ve yönetmlerini anlattı. Boyu 2 metreye kadar uzanan Ravent 3-4 yıl çiçek açmaz. Uzun saplı, sarı ve yeşil renktedir. Ravent, Ekim – Kasım aylarında sökülür ve temizlenir, küçük parçalara ayrılır, güneşte veya soba üzerinde hafif ateşte kurutulur. Raventin Faydaları Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Karaciğer tıkanıklıklarını giderir. İştahı açar. Sıtma hastalığına karşı faydalıdır. Siroz hastalığına karşı iyi gelir. İshali gidermeye yardımcıdır. Vücuda güç ve enerji verir. Sindirimi kolaylaştırır. Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir. Romatizma ve siyatik hastalığına iyi gelir. Müshil etkisi vardır. Raventi şu şekilde kullanabilirsiniz: Küçük bir tencereye, 1 su bardağı sıcak suyun içerisine 1 kaşık kurumuş ravent kökü atın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 8-10 dk demlendirin. Süzdükten sonra için. Şurubu için: 90 gr ravent kökünü yarım litre sun içerisinde yarım gün bekletin, ardından süzün. Süzdüğünüz suya iki katı şeker atın ve kaynatın. Ravent Çayı: Demleme 20 g kurutulmuş ya da 40 g taze ravent köksapı 750 ml suda 500 ml' ye ininceye kadar kaynatılır. Akşama doğru 50-100 ml içilir. İştahsızlık tedavisinde: Demleme kaynatılmış köksaptan günde 10 ml içilir.