RAMAZAN'IN 5. GÜNÜ İFTAR MENÜSÜ
TARHANA ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER:
4 Yemek Kaşığı Toz Tarhana
7 Su Bardağı Sıcak Su
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Tuz
YAPILIŞI
4 yemek kaşığı toz tarhanayı bir kâseye alın ve üzerine bir bardak sıcak su dökerek eritin. Yaklaşık 5 dakika bekletin.
Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağını alın. 2 diş sarımsağı rendeleyerek yağın içerisine ilâve edin. Yaklaşık 1 dakika orta ateşte sarımsakları kavurun.
1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı pul biberi ve tuzu kavrulan salçanın üzerine ekleyin.
Suyla açmış olduğunuz tarhanayı, kavrulmuş salça ve sarımsağın üzerine ilave edin.
Kalan 6 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.