On bir ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşlar bugün ne pişirsem, iftara ne pişirsem sorularına yanıt arıyor. Uzmanlar iftar sofralarınızı hazırlarken ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak gerektiğine vurgu yapıyor. Sevdiklerine lezzetli ve sağlıklı sofralar hazırlamak isteyenler iftar menüsü tariflerine bakıyor. Peki Bugün ne pişirsem? İşte en lezzetli ve doyurucu iftar menüsü tarifleri
Uzun süre oruç tutan bedenimiz için iftar menüsünde sağlıklı ve doyurucu besinler tercih edilmelidir. En lezzetli ve doyurucu Ramazan ayı 2.gün iftar menüsü belli oldu.
Bugün ne pişirsem? İftar menüsü!
1 fincan pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve çorbanın üzerinde gezdirilir.
MALZEMELER:
8-10 adet Tavuk baget
2-3 adet Patates
2 adet Soğan
2-3 adet Domates
6 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Salça
1/2 çay bardağı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Kimyon
Patatesleri ve soğanları iri halkalar halinde doğrayın.
Tepsiyi yağlayın. Üzerine patatesleri dizin.
Üzerine halka soğanları ekleyin.
Soğan ve patateslerin üzerine tavuk bagetleri koyun.
Domates dilimlerini ekleyin.
Bir kase içinde 1,5 su bardağı suda salçayı eritin. Baharatları da ekleyip karıştırın. Ve tavukların üzerine kaşık yardımıyla dökün.
Sarımsakları ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 80-90 dakika pişirin.
3-4 adet küçük boy soğan
5 adet orta boy domates
4 adet orta boy salatalık
5-6 adet sivri biber
5-6 dal maydanoz
1 adet limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz .
ÇOBAN SALATASI YAPILIŞI:
Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.
Arzunuza göre tuzla ovun ya da olduğu gibi geniş bir kaba aktarın.
Üzerine küp doğranmış salatalık ve domates ile ince kıyılmış sivri biber ilave edin.
Maydanozları kıyıp salataya ekleyin. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin.
Tuz serpip harmanlayın.
Tabağa ya da kaseye aktarıp servis yapın.
Kadayıflı muhallebi tatlısı yaparken muhallebi için gerekli malzemeler
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema (200ml)
1 paket vanilya
Kadayıflı muhallebi tatlısı üzeri için
Kavrulmuş kadayıf
Dövülmüş fındık
Genişçe bir tencere içine sütü alın, üzerine gerekli miktarda şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın.
Sonrasında yumurta sarısı, nişasta ve unu ağır bir şekilde tencereye ekleyerek karışımı bir süre karıştırmaya devam edin.
Muhallebi karışımı katılaşmaya başlayınca bu karışımın üzerinde tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyip karışana kadar karıştırın.
Kıvam alan muhallebiyi yanan ocaktan alın ve ilk sıcağının çıkması için bir süre (birkaç dakika boyunca) bekleyin. Krema ve vanilyasını üzerine ekleyin ve muhallebiyi son kez karıştırın.
Geniş cam sunum kabına kavrulmuş kadayıfların göz kararı yarısını dizin, üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökerek yayın.
Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökün.
İstediğiniz takdirde muhallebi tatlısının ara katına ceviz parçacıkları ekleyebilirsiniz.
Üzerine toz halinde antep fıstığı ya da kırdığınız ceviz parçacıklarını serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Kadayıfın ilk sıcağı çıktıktan sonra dolapta soğumaya bırakın.