KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞI
Genişçe bir tencere içine sütü alın, üzerine gerekli miktarda şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın.
Sonrasında yumurta sarısı, nişasta ve unu ağır bir şekilde tencereye ekleyerek karışımı bir süre karıştırmaya devam edin.
Muhallebi karışımı katılaşmaya başlayınca bu karışımın üzerinde tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyip karışana kadar karıştırın.
Kıvam alan muhallebiyi yanan ocaktan alın ve ilk sıcağının çıkması için bir süre (birkaç dakika boyunca) bekleyin. Krema ve vanilyasını üzerine ekleyin ve muhallebiyi son kez karıştırın.
Geniş cam sunum kabına kavrulmuş kadayıfların göz kararı yarısını dizin, üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökerek yayın.
Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökün.
İstediğiniz takdirde muhallebi tatlısının ara katına ceviz parçacıkları ekleyebilirsiniz.
Üzerine toz halinde antep fıstığı ya da kırdığınız ceviz parçacıklarını serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Kadayıfın ilk sıcağı çıktıktan sonra dolapta soğumaya bırakın.
KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ
Kadayıflı muhallebi tatlısı yaparken muhallebi için gerekli malzemeler
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema (200ml)
1 paket vanilya
Kadayıflı muhallebi tatlısı üzeri için
Kavrulmuş kadayıf
Dövülmüş fındık