İstanbul Eyüpsultan'da Eylem Tok ile estetikçi Bülent Cihantimur'un 16 yaşındaki oğlu Timur, yol kenarında bekleyen ATV sürücülerine çarptı. 4 kişinin yaralandığı kazada, ağır yaralanan evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Aci, kurtarılamadı.
Cani anne Eylem Tok, oğlu Timur'u ABD'ye kaçırırken baba Cihantimur'un da yardım ettiği iddiası ortaya atıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan baba Bülent Cihantimur, Aci Ailesi'ni aradığını anlattı.
Evladı için adalet bekleyen Özer Aci, aile dostları aracılığıyla T.C.'nin babası Bülent Cihantimur ile görüştüklerini açıkladı. O görüşmenin detaylarını anlattı.
"3-5 DAKİKA KONUŞMAMIZ OLDU"
Özer Aci, "Ben hiçbir zaman, 'İrtibata geçilmedi, konuşmadık, şöyle yapılmadı, böyle olmadı' demedim. Bülent Bey, 15. gün ifadeye gittiğinde adliyede, bize taziyeye geldiklerini söylemiş. Burası benim evim, bir de çaprazda oğlumun evi var. Benimle irtibata geçmediler demedim, dolaylı olarak irtibata geçti, 3-5 dakika bir konuşmamız oldu. O zaman zarfında kendisinden şu istekte bulundum, 'Eski eşini ve çocuğunu getir, adalete teslim et. Ondan sonra da buyur taziyeye gel' dedim. Geçen 19 gün zarfında ne gelen oldu ne giden oldu. Görüşmede ben sadece bir şey istedim, eşinin ve çocuğunun adalete teslim olmasını istedim. Buraya, evime gelmedi.
Gelmişse ispat etsin. Farklı bir noktada görüştük. Onda benim evime gelecek cesaret yok, olsa çoktan gelmişti. Kendisi bazı şeyleri farklı yollarla halledeceğini düşündüğü için böyle bir girişimde bulunmadı, bulunacağını da sanmıyorum. 8. gün Kuran okutuyorduk, o gün avukatımla görüşmüş. Taziyeye geleceklerini söylemiş, avukatım gerekli cevabı vermiş. Şöyle demiş, 'Bugün Kur'an okutuluyor, acılı aile, bizim söylemimiz hala devam ediyor, eşini ve çocuğunuzu getirin. Ertesi gün taziyeye gelebilirsiniz' demiş. Ben sözümün arkasındayım, eğer bana taziyeye gelecekse, acımı dindirecekse, önce çocuğunu ve eşini adalete teslim etsin, ertesi gün buyursun gelsin" dedi.