Korkunç kaza 25 Şubat akşamı Etimesgut ilçesi 1'inci TBMM Caddesi'nde yaşandı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden Mehmet Can Dandin, kaldırımda yürüyen öğretmen Ekin Sert ve üniversite öğrencisi Umut Can'a çarptı.
Hastaneye kaldırılan ikili kurtarılamadı. Olay yerinden kaçan sürücü ile yanında bulunan 3 kişi ise kısa sürede gözaltına alındı. Dandin, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
YENİ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan Sürücü Mehmet Can Dandin'in, kazadan hemen önce bölgedeki bir kavşakta trafiğe tehlikeye sokarak otomobille kırmızı ışıkta geçiş yaparken cep telefonuna yansıyan görüntüsü ortaya çıktı. Hız sınırı 50 kilometre olan kaza yerindeki yolda 112 kilometre hızla gittiği saptandı.
Kaza sırasında alkol veya uyuşturucu alıp almadığının belirlenmesi için sürücüden alınan kan örneği de test için Adli Tıp Kurumu'na yollandı. Talihsiz öğretmenin 1,5 yıllık eşi Gözde Sert, "Eşim inanılmaz dikkatli bir adam olduğu için kaldırımdan başka yerde yürürsem bana sıkıntı yapar.