Michelin Yıldızı nedir, ne demek soruları Şef Fatih Tutak ile birlikte sorulmaya başladı. Yemek ve restoran işletmeciliği alanında büyük bir prestij anlamına gelen ödül Dünya'nın belli başlı ülkelerinde sayılı restorana verilmiş halde. Türkiye'de yapılan törenle Michelin Yıldızı alan restoranlar belli oldu. O restoranlardan biri Şef Tutak'ın restoranına verildi. İki yıldıza layık görülen Turk Fatih Tutak restoranı araştırma konusu oldu. Peki, Michelin Yıldızı nasıl ortaya çıktı, neye göre verilir, hikayesi nedir? İşte, detaylar…
MICHELIN YILDIZI ALAN RESTORANLAR İSTANBUL'DA AÇIKLANDI!
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme ödülü olan Michelin Rehberi, bugün İstanbul'da sahiplerini buldu.
En fazla 3 yıldız verilen sistemde Turk Fatih Tutak restoranı 2 yıldıza layık görüldü.
Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise bir Michelin Yıldızı aldı.
Şef Fatih Tutak sosyal medyadan insanların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bu prestijli ödülün şefin restoranını uluslararası boyutlara taşıması bekleniyor.
MICHELIN YILDIZI NEDİR?
Michelin Rehberi (Fransızca: Guide Michelin) veya Michelin Kırmızı Rehberi; Fransız araba lastiği üreticisi Michelin tarafından otel mutfaklarına ve restoranlara verilen bir prestij ödülüdür. Çeşitli kriterler çerçevesinde değerlendirilen işletmeler puanlanarak Michelin yıldızı adı verilen bir sistemle kategorize edilirler.
Bir lokantanın Michelin yıldızı kazanması veya yıldız sayısının artması o işletmeye uluslararası bir ün ve avantaj kazandırdığı gibi yıldızının düşürülmesi veya alınması ise ciddi bir itibar kaybına yol açmaktadır.