Gizem dolu olayın adresi İzmir'in Kınık İlçesi'ydi. Emekli postacı 63 yaşındaki Mustafa Kırmızı ve 53 yaşındaki ev hanımı Zeynep Kırmızı, Pazar günü istifra, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti ile hastaneye gitti.
Pazar günü Kırmızı çiftinden haber alamayan kızları durumu jandarmaya haber verdi. Ekipler, 9 Ekim Pazartesi günü çiftin evine gitti. Kapının açılmaması üzerine ekipler eve girdi. Mustafa ve Zeynep Kırmızı çiftini yerde bulan ekiplerin yaptıkları incelemede, ikisinin de hayatını kaybettiği belirlendi.
İki çocuk sahibi çiftin cenazesi, savcı ve jandarmanın incelemesinin ardından, ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından Kırmızı çifti 11 Ekim Çarşamba gözyaşlarıyla toprağa verildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.