Medikal estetik uygulamalarında yaş sınırı 18-20'lere düştü. Sosyal medyanın etkisindeki gençlik, biribirine benzemeye çalışıyor. Sanki aralarına karbon kağıdı konmuş gibi hepsinin dolgulu dudakları, badem veya tilki gözleri var.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, estetikte uygulamaların ikiye ayrıldığını belirterek, "Birincisi medikal ve kozmetik dermatoloji alanında ameliyatsız yapılan uygulamalar, ikincisi ise plastik ve estetik cerrahi operasyonlar. 5-10 yıldır medikal ve kozmetik dermatoloji alanında yapılan uygulamalara ilgi çok büyük. Çünkü bu uygulamalar, çalışan insanların öğlen arası bile rahatlıkla yaptırıp, işlerine döndükleri uygulamalar " dedi.
TOPLUMUN HER KESİMİNDEN İLGİ BÜYÜK
Ameliyatsız medikal estetik uygulamalara, toplumun her kesiminden ilginin büyük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kutlubay, "Eskiden biraz daha maddi gücü iyi olanlar estetik yaptırmayı düşünüyorlardı. Şimdi toplumun her kesiminden kadın-erkek medikal estetik uygulamalarını yaptırmak istiyor" dedi.
ERKEKLER EN ÇOK BOTOKS VE DOLGU YAPTIRIYOR
Daha önceki yıllarda kadınların daha çok rağbet gösterdiği estetik uygulamalara, son dönemde erkeklerin de çok fazla ilgi gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Kutlubay, "Bu uygulamalar ameliyat gibi hastaneye yatış gerektiren işlemler olmadığı için öğlen arasında bile estetik uygulama yaptırmak için kliniklerin kapısını çalabiliyorlar. Sosyal ortamlarından da geri kalmıyorlar. Erkekler daha çok botoks, dolgu, çukur ve kırışık düzeltme, yeni nesil gençlik aşılarına, iksirlerine ilgi gösteriyorlar" dedi.
GENÇLİK DOLGU DUDAKLI TİLKİ GÖZLÜ
Eskiden bu tarz işlemleri 35-50 yaş arası kadınların tercih ettiğini söyleyen Prof. Dr. Kutlubay, bir tehlikeye de dikkat çekti. "Son dönemde yaş sınırı 18-20 yaşa kadar düştü. 18-20 yaşındaki genç kızlarımız en çok dudak dolgusu, burun eğriliğini düzeltmek ve burun ucunu kaldırmak için dolgular, yine son dönemde Fox eyes dediğimiz badem göz, kedi gözü, tilki gözü yaptırmak için geliyorlar. Bu uygulama, ip askıyla kaşın kuyruk kısmından saçlı deriye doğru kaş ucunu kaldırılmasıyla yapılıyor" dedi.