Patates kızartması veya fırınlanmış versiyonu, her ikisi de sofranın vazgeçilmezidir. Herkesin kendine has kızartma tüyoları olabilir, ancak şef Millie Simpson'un çıtır çıtır patates için önerdiği bir yöntem var. İşte detaylar:
BEYAZ SİRKE ETKİSİ
Tuz genellikle sebzeleri kaynatırken suya eklenir, ancak Millie'ye göre, patates kızartması yaparken tuzun yerini beyaz sirke almalıdır.
Çiğ patatesleri kaynatırken, sadece bir çorba kaşığı beyaz sirke eklemek, mükemmel kıvam için yeterlidir.
SİRKE EKLEYİN
Büyük bir tencereye soğuk su koyun ve kaynatmadan önce bir çorba kaşığı sirke ekleyin. Daha sonra kaynama noktasına geldiğinde ısıyı azaltın ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
KURULAYIN
Patatesleri kaynattıktan sonra kurutmak önemlidir. Bunun için sıvıdan çıkarın, süzülmesi için bırakın ve ardından yağlı kağıt üzerinde buharlaşmalarını sağlayın.