Ünlü estetikçi Bülent Cihantimur ile cani anne Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğulları Timur Cihantimur'un karıştığı kazanın yankıları sürürken; baba Cihantimur'un fenomenlere yönelik kara para aklama soruşturmasında şüpheli olduğu ortaya çıktı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca doktor Tayyar ve fenomen eşi Özlem Öz çiftine yönelik soruşturmada Bülent Cihantimur'un dosyadaki 13 şüpheliden biri olduğu öğrenilirken, "mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" suçundan yurt dışında çıkış yasağı getirilen Cihantimur için dosyadaki bir şüphelinin avukatı talepte bulundu.
"CİHANTİMUR'UN ŞİRKETİNE KAYYUM ATANMADI"
Tayyar Öz'ün iş ortağı olarak bilinen şüpheli İbrahim Karaorhanlı'nın avukatı, soruşturma kapsamında Öz çiftine ait 3 şirkete kayyum atandığını, böylelikle müvekkilinin müdür yetkisinin kaldırıldığını belirtti.
Ancak şüpheli Bülent Cihantimur'un BTC Estetik Sağlık Turizm ve Danışmanlık Hizmetleri TC. A.Ş.'nin sahibi ve yönetim kurulu başkanı olduğu ve araştırmalarına göre kendisinin şirketine kayyum atanmadığını ifade etti.
Karorhanlı'nın ve ortaklarının şirketine kayyum atandığı ve şüphelilere örgüt üyeliği, suçtan elde edilen malvarlığının aktarılması gibi suçların yöneltildiği anlatılan dilekçede, şüpheliler arasında dosyanın ilk savcısı olan ve sonrasında Erzurum'a tayini çıktıktan sonra emekliliğe ayrılan Cumhuriyet Savcısının eşit uygulama yapmadığına ve Cihantimur'u ayrıcalıklı hale getirdiğine dair kanaat oluştuğu belirtildi.
"YURDA GİRİŞ ÇIKIŞLARI ARAŞTIRILSIN"
Bülent Cihantimur ve ailesiyle ilgili sosyal medyada sıkça haber yapıldığı ve kuşku doğduğu kaydedilen dilekçede Cihantimur'un adli kontrol hükümlerini uygulayıp uygulamadığını ve yurda giriş çıkış kayıtlarının İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden dosyaya getirilmesi istendi.