Giriş Tarihi: 06.08.2019 16:41
Güncelleme Tarihi: 06.08.2019
16:44
Bayramda ağızları "lavanta lokumu" tatlandıracak
Bayramların vazgeçilmezi olan geleneksel tatlılar, değişen zamanla birlikte adeta evrim geçirerek yerini yeni lezzetlere bırakıyor. Emek ürünü eski güzel ve lezzetli tatlılarda kullanılan malzemeler, elbette o tatlının kimliğini oluşturuyordu. Tereyağı, Antep Fıstığı, fındık damaklarda tat bırakan lezzetlerin püf noktalarıydı. Teknoloji ile birlikte AR-GE çalışmaları mutfağa da girdi. Tarihi lezzetlerden birçoğu, seri üretime teslim oldu. Ancak Afyonkarahisar'da son yılların gözde bitkilerinden olan lavanta, lokum ile aynı kaba girdi. İşte o yeni tadın hikayesi…