Uçak yolculuğu yapacaklar için yeni süreç başlıyor. Uygulamaya geçildiğinde uçağa binince bakın neyle karşılaşacaksınız?
Bir teknoloji şirketi, S1 adı verilen yeni bir uçak koltuğu geliştirdi. Geçtiğimiz ay ABD Federal Havacılık İdaresi'nden onay alan bu koltuk, 2020 yılının sonuna dek ismi açıklanmayan bir havayolu şirketine ait 50 uçağa yerleştirilecek.
En fazla birkaç saatlik uçuşlarda kullanılması planlanan S1, koridor ve pencere kenarındaki koltuklara kıyasla biraz daha kısa ve geride.
Genişliği de 7 cm kadar daha fazla. Böylece orta koltukta oturan yolcunun vücudu sıradan orta koltuklara kıyasla biraz daha rahat olacak. S1'in tasarımı, uçak yolculuklarında yaşanan dirsek kavgalarını da sonlandıracak gibi duruyor.
Diğer yandan bavullar değişiyor, uçak yolcuları için yeni dönemin kapıları aralanıyor.