Depreme dayanıklı olarak yapılan caminin olası İstanbul depreminde kapalı alanlarıyla on binlerce kişiye ev sahipliği yapabileceği belirtildi. Caminin 2022 yılında açılması planlanıyor.
TEMELİNİ BAŞKAN ERDOĞAN ATMIŞTI
Levent Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan caminin temeli Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Temmuz 2020 tarihinde atılmıştı. O tarihten bu yana camideki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda caminin kaba inşatının yüzde 75'in tamamlandığı öğrenildi.
DEV İSKELE 2 AYDA KURULDU
Betonarme inşaatın son aşamalarından biri olan caminin 24 metre çapında ve 44 metre yüksekliğindeki ana kubbenin yapılabilmesi için gerekli olan dev iskelenin yapımı tamamlandı.
Caminin iç kısmının tamamını kaplayan iskelenin kurulmasının yaklaşık 2 ay sürdüğü öğrenildi. Önümüzdeki günlerde kubbenin yapımına başlanacağı belirtildi. Dev kubbenin betonarme bölümünün yapımının yaklaşık 50 gün sürmesi planlanıyor.
DEPREMDE ON BİNLERCE KİŞİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Barbaros Hayrettin Paşa Cami projesinin İstanbul için öngörülen deprem katsayısının üzerindeki bir değer dikkate alınarak hazırlandığı öğrenildi. Olası büyük İstanbul depreminde caminin kapalı ve açık alanlarıyla deprem toplanma alanı olarak kullanılacağı on binlerce kişiye ev sahipliği yapacağı belirtildi.