Türkiye'de değişimin öncüsü olan AK Parti önümüzdeki süreç için de hedeflerini açıkladı. İşte Türkiye'yi şaha kaldıracak dev projeler...
İSTANBUL'DAKİ ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK
İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliğine alternatif olarak gelecek İstanbul 3. Havalimanı yapım çalışmaları tüm hızıyla ilerleme kaydediliyor. 4 etap şeklinde planlanan ve Cumhuriyet'in 100. Yılı olan 29 Ekim'de ilk etabı açılacak olan 3. havalimanı 29 Ekim sonrası yıllık 1 milyon 200 bin metrekare kapalı alanlı terminal binası ve iki bağımsız pisti ile yıllık 90 milyon yolcuya hizmet vermeye başlayacak.
11 ALANDA İLKE İMZA ATIYOR
Havalimanı, yolcu sayısı, günlük 3 bin 500 iniş-kalkış, 42 ayda tamamlanması, 100 bin metrekarelik yaşam alanı, 25 bin araçlık otopark, 42 kilometrelik bagaj sistemi, 143 yolcu köprüsü, 73 milyar liralık ekonomik katkısı, 225 bin kişiye istihdam, 5,5 milyon tonluk kargo kapasitesi ve 62 kilometrelik güvenlik çemberiyle 11 alanda da ilke imza atıyor.
DÜNYANIN EN BÜYÜK BOR REZERVİNE SAHİP TÜRKİYE'DE YÜKSEK TEKNOLOJİLİ BOR İŞLENMEYE BAŞLIYOR!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin bor stratejisini açıkladığı toplantı sırasında Balıkesir'de bor karbür tesisi kurulacağını ve yeni tesiste yüksek teknolojiyle bor işlemeye başlanacağını açıkladı.
TÜRKİYE EN BÜYÜK BOR REZERVİNE SAHİP ÜLKE!
Dünyanın en büyük bor rezervine sahip olan Türkiye, çok uzun yıllardır bu madeni işleme konusunda girişimlerde bulunuyor; ancak bir türlü maden işleme konusunda yeterli seviyeye gelemeyerek, yararlanamıyordu. Geçen onlarca yıldan sonra bor üzerine yenilik yapma kararı alan hükümet, önemli bir adım atarak, yüksek teknolojili karbür tesisi açma hazırlıklarının başladığı müjdesini verdi.
BAKAN ALBAYRAK AÇIKLADI
Katıldığı toplantı sırasında tesis ile ilgili bilgi veren Bakan Albayrak, "Çinli Dalian Jinma şirketi ile Eti Maden anlaşması kapsamında Balıkesir'de bor karbür tesisi kuruyoruz. Peki, bor karbür nedir? Madenden çıkan borun katma değerini işleme yoluyla oluşturduğumuz, yaklaşık 2 bin kata kadar artıran bir teknoloji" ifadelerini kullandı.
ALTAY SERİ ÜRETİME BAŞLIYOR
Türk Savunma Sanayii'nin en büyük hedeflerinden biri olan ilk Türk muharebe tankı 'Altay'ın seri üretimine başlanacak. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2019 sonu 2020 başında Altay tanklarının seri üretiminin başlayacağını açıkladı.
TSK'nın karadaki en önemli vurucu gücü olacak ALTAY tankı, hem ülke savunmasına hem de savunma sanayisine ciddi katkı sağlayacak.
Uzun vadede tedarik edilecek tank sayısının bini bulması öngörülüyor. Böylece envanterdeki tanklar büyük ölçüde yenilenmiş olacak. Yaklaşık 20 yıla yayılan projenin ekonomik büyüklüğünün 25-30 milyar doları bulması bekleniyor.
MODERN TEKNOLOJİLER İLE GELİŞTİRİLDİ
ALTAY tankı, "3+ nesil tank" olarak en son teknolojiyle donatıldı ve 21. yüzyılın modern orduları için gerekli her türlü taktik yeteneği sağlayacak şekilde geliştirildi.
TÜRKİYE'NİN 60 YILLIK HAYALİ YERLİ OTOMOBİL 2021'DE YOLLARDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 2 yıldır vurgu yaptığı yerli otomobilin detayları ortaya çıkmaya başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrikli yerli otomobilin 2021'de yola çıkacağını belirterek, bunun gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) 50 milyar avro katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin petrol bağımlılığını azaltacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan elektrikli yerli otomobile ilişkin paylaşımda bulundu.
2021 YILINDA YOLA ÇIKACAK
"2021'de yollara çıkacak olan elektrikli yerli otomobilimiz, gayri safi yurtiçi hasılaya 50 milyar avro katkı sağlayacak, petrol bağımlılığımızı azaltacak. Vakit yerli otomobil vakti. Vakit Türkiye vakti." ifadelerini kullanan Erdoğan, paylaşımında elektrikli yerli otomobil projesine ilişkin detayları içeren bir görsele de yer verdi.