Tüm dünyayı etkisi altında bırakan Covid-19 pandemisinde yapılan kısıtlamalar büyük sonuçlar doğurdu. Bunlardan biri de teknoloji dünyasını etkiledi.
Aksayan tedarik zinciriyle, gelişmiş işlemcilerden en temel elektronik parçalara kadar büyük bir etki yarattı.
Bu etki otomobillerden akıllı telefonlara kadar birçok üründe sorun yaşattı ve bu sorun ürünlerdeki fiyat artışına neden oldu.
Intel CEO'su Patrick Gelsinger, Güney Kore'de yapmış olduğu seyahat sırasında Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-young ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Samsung yetkilileri, görüşmeler sırasında değindikleri konular hakkında bilgi verdi.
İki dev şirket, akıllı telefon ve bilgisayarlar için yarı iletkenler tasarlayarak yeni nesil bellekler ile yüksek performanslı işlemciler yapacak.
Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore'deki Samsung'a ait yarı iletken fabrikasını ziyaret etti.