Konu hakkında TFF olağanüstü toplandı. MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Halil Umut Meler'e yapılan saldırı nedeniyle bu hafta hakemler maça çıkmayacak mı, Süper Lig maçları iptal mi olacak merak edildi. Yeşil sahada istenmeyen hareketlerin sergilenmesine tepki gösteren vatandaşlar, konu hakkında gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, Süper Lig'de bu hafta maçlar iptal mi edilecek, hakemler maça çıkmayacak mı?
A spor'dan gelen son dakika bilgisine göre Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrasında Türkiye ligleri süresiz olarak ertelendi.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nden Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası açıklama geldi.
Yapılan açıklamada, "En üst kademeden alt kademeye kadar tüm hakemlerimize müsabakalara çıkmama çağrımızı buradan ilan ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.
İşte, o açıklama;
Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Müsabaka karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere biterken iki takım da maçı 10 kişi tamamladı.
Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, son düdüğü çalmasının ardından sahadaki karışıklık esnasında saldırıya uğradı. MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca o esnada Halil Umut Meler'e yumruk attı.
Yere düşen Meler, daha sonra arbede arasında kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olayı kontrol altına aldı. Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkartıldı.