Süper Lig'de son maçında Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Başakşehir'in çıkışı devam ediyor. Ligde Emre Belözoğlu ile form yakalayan Başakşehir puanını 37'ye çıkardı ve ligde 5. sıraya yükseldi.
Başakşehir, ara transfer döneminde takımın en önemli oyuncusu olan Edin Visca'yı 4.3 milyon euro karşılığında Trabzonspor'a sattı. Kadrosuna ise Konyaspor'dan Serdar Gürler'i ve son olarak kulüpsüz olan Emre Çolak'ı kattı.
OKAKA DİKKAT ÇEKTİ
Başakşehir'de sezon başında Udinese'den 1.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen deneyimli İtalyan golcü Stefano Okaka gösterdiği performansla dikkat çekti.
Okaka, Süper Lig'in iki dev takımı Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı transfer konusunda karşı karşıya getirdi.
Ara transfer döneminde sessiz olan Fenerbahçe ve Beşiktaş bu sezon ligde hayal kırıklığı yarattı ve zirveden uzak kaldı.
Başakşehir'de dikkat çeken Okaka, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı da önümüzdeki yaz transfer sezonunda karşı karşıya getirecek.
Geçen sezondan beri Beşiktaş'ın da transfer listesinde olan Stefano Okaka, tercihini Başakşehir'den yana kullanmış ve sezon başında imzayı atmıştı.
İtalyan basınından Tuttomercato'nun haberine göre Fenerbahçe ve Beşiktaş, Okaka'nın transferi için Başakşehir ile masaya oturacak.
32 yaşındaki deneyimli İtalyan golcünün şartları için kollar sıvandı. Haberde; yaz transfer döneminin gözdesi olacak Okaka için Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın şimdiden işi bitirmek istediği ifade edildi.
OKAKA 20 MAÇTA 9 GOL ATTI
Okaka bu sezon Başakşehir formasıyla ligde oynadığı 20 maçta 9 gol attı ve 2 asist yaparken devre arası transfer döneminin bitimine az bir zaman kala Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bu transfer için Medipol Başakşehir'in kapısını çalacak.
OKAKA'NIN SÖZLEŞMESİ 2023'TE SONA ERİYOR
Başakşehir'le 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunan Okaka sezon başında Udinese ile üç maça çıktığı için şu an başka bir takımın formasını giymesi mümkün görünmüyor. Ancak sezon sonu için Okaka transferi konusunda gelişmeler yaşanabilir.
"BEŞİKTAŞ VE G.SARAY'DAN TEKLİF ALDIM"
İngiltere Premier Lig'de oynarken Beşiktaş ve Galatasaray'dan ciddi teklif aldım. Özellikle Fatih Terim'in bana büyük bir ilgisi vardı.