Bu sezon istediği sonuçları alamayan İtalyan devi Juventus, gelecek yılın planlarını şimdiden yapmaya başladı.
ZİRVENİN 10 PUAN GERİSİNDE
Serie A'da bu sezon beklentilerin uzağında kalan Torino devi, lider Napoli'nin 10 puan gerisinde 4. sırada yer alıyor.
İtalyanlar, Şampiyonlar Ligi'nde 2-1 kazandığı ilk maçın ardından deplasmanda PSV'ye 3-1 mağlup oldu ve Devler Ligi'ne de veda etti.
Juve'de teknik direktör Thiago Motta dahil birçok oyuncu eleştirilirken, İtalyan ekibi gelecek sezonun planlamasına şimdiden start verdi.
Serie A ekibi, içinde Kenan Yıldız'ın da bulunduğu birçok oyuncuyu satış listesine koymaya karar verdi.
YILDIZLARI GÖNDERECEK
La Gazzetta dello Sport'un haberine göre; Juventus, bu sezon Şampiyonlar Ligi bileti alamaması durumunda yıldız isimleri elinden çıkaracak.
Haberde bu futbolcular arasında milli oyuncumuz Kenan Yıldız'ın da yer aldığı belirtildi.
Chelsea, geçen sezon Kenan Yıldız için 60 milyon euro bonservis teklif etmiş ancak Torino devi tarafından bu teklif kabul edilmemişti.
REKOR BONSERVİS TALEBİ
İtalyan devi, yıldız oyuncu için talep ettiği bonservis bedelini de belirledi.
Buna göre Juventus gelecek sezon Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması halinde Kenan Yıldız'ı 80-90 milyon euro bonservis ücretiyle göndermeyi hedefliyor.
ZIDANE'I SOLLAYACAK
Milli futbolcu, Juve'den ayrılmak istemese de bu transferin gerçekleşmesi halinde Zinedine Zidane'ı geride bırakıp kulüp tarihinin en pahalı ikinci transfer satışı olacak.
İtalyan ekibinde Zinedine Zidane 77.5 milyon euro ile ikinci, Paul Pogba ise 105 milyon euro ile ilk sırada yer alıyor.
OYUNCUNUN PERFORMANSI
Juventus'un 2023 yılında profesyonel sözleşme imzaladığı Kenan Yıldız, bu sezon 37 maçta forma giydi ve 6 gol, 5 asistlik performans sergiledi.