Trendyol Süper Lig'in 23'üncü haftasında Galatasaray, sahasında Adana Demirspor'u konuk etti.
Karşılaşmaya ev sahibi Galatasaray; Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Sanchez, Cuesta, Jelert, Mertens, Sara, Sallai, Ahmed Kutucu, Osimhen ve Morata ile sahada yer aldı.
Konuk ekip Adana Demirspor ise; Deniz Dönmezer, Arda Okan Kurtulan, Semih Güler, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Maestro, Tayfun Aydoğan, Yusuf Barası, Alioui ve Aimbetov ilk 11'iyle çıktı.
G.SARAY MERTENS İLE PENALTI KAZANDI
Galatasaray henüz 11'inci dakikada penaltı kazandı. 12'nci dakikada topun başına geçen Alvaro Morata, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 1-0 yaptı. Hakem Oğuzhan Çakır tarafından verilen penaltı kararı ise maçın kaderine etki etti.
A. DEMİRSPOR SAHADAN ÇEKİLDİ
33'üncü dakikada Adana Demirspor, yönetimin aldığı bir kararla sahadan çekildi. Önce konuk ekipte Yusuf Barası sakatlandı ve kendisini yere bıraktı. Bu boşlukta Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Alper Avcı, Semih Güler ve Tayfun Aydoğan'ı yanına çağırdı ve bir süre oyuncularla konuştu.
Ardından 33'üncü dakikada Semih Güler, takım arkadaşlarını soyunma odasına yönlendirdi. Bu sırada Mustafa Alper Avcı da soyunma odasının yolunu tutarken, bazı futbolcular da maçı oynamak için sahada kaldı.
KARŞILAŞMA TATİL EDİLDİ
Bir süre bekleyiş sürerken, Adana Demirspor sahadan çekildi. Adana Demirspor'un sahadan çekildiği statta yapılan anons sonrası kesinleşirken, mücadelenin hakem kararıyla tatil edildiği ifade edildi.
Bu durum sonrası Adana Demirspor'un alacağı ceza merak ediliyor. İşte Adana Demirspor'un TFF tarafından alacağı ceza...
TALİMAT NELER SÖYLÜYOR?
Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesine göre şöyle;
Başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir.
Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.
Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.
Gelişim liglerinde mücadele eden takımlarının müsabakalarında bu hüküm uygulanmaz, TFF tarafından tespit edilecek esaslara göre işlem yapılır.
Ligden çıkarılarak alt lige düşürülen takım sayısı, o ligden aldığı derece nedeni ile düşecek takım sayısı kadar veya daha fazla ise ayrıca sezon sonundaki puan sıralamasına göre düşme uygulanmaz, daha az sayıda ise eksik kalan takım sayısı kadar puan sıralamasına göre alt lige düşürülür.
Sahadan çekilme kararı alan Adana Demirspor'la ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.