Futbolda 2021-2022 sezonunu hayal kırıklığıyla tamamlayan Fenerbahçe, gelecek sezona güçlü bir şekilde girmenin planlarını yapıyor.
Süper Lig'de şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'nde de gruplara kalmayı hedefleyen sarı-lacivertliler, teknik direktörlük görevine Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'u getirdi.
Jesus'un göreve gelmesiyle birlikte taraftarlarda büyük bir heyecan oluşurken, yapılacak yeni transferlerde merak konusu oldu.
Öte yandan Portekizli teknik direktörün yıllar önce eski öğrencisi Darwin Nunez hakkında yaptığı açıklamalar, tekrar gündeme geldi.
LIVERPOOL TARİHİNİN EN PAHALI TRANSFERİ OLUYOR
Premier Lig ekibi Liverpool, yeni sezon için kadrosunu daha da güçlendirmek istiyor. Senegalli yıldızı Sadio Mane'nin başka bir takıma gitmek istemesinden sonra gözler yerine gelecek olan transfere çevrildi.
Gol yollarındaki alternatiflerini artırmak isteyen Kloop, Benfica'nın dünyaca ünlü genç oyuncusu Darwin Nunez'i kadrosunda görmek istiyor.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde final ve ligde de son haftada şampiyonluğu kaybeden Liverpool'un tarihi bir transfere imza atması bekleniyor.
Liverpool, Darwin Nunez için 80 milyon Euro bonservis + 20 milyon Euro da bonusun olduğu bir teklif sunacak.
100 milyon Euro bütçe ayıran Liverpool, böylece kulüp tarihinin en pahalı transferine imza atacak. Şu andaki en pahalı transferi, 85 milyon Euro'ya alınan Virgil Van Dijk.
JORGE JESUS YILLAR ÖNCE ÖNGÖRMÜŞTÜ
Teknik direktörlük kariyerinde Benfica'yı da çalıştıran Jorge Jesus, 2 yıl önce Darwin Nunez hakkında övgü dolu sözler kullanmıştı.
O dönem oynanan bir maçın ardından tecrübeli teknik adam, 24 milyon euro ile kulüp tarihinin en pahalı transferi olan Darwin Nunez'in ayrılırken de rekor kıracağını söyledi.
Jorge Jesus, "Doğru bir transfer yapmışız. Onun henüz bir çocuk olduğunu da unutmayalım. Daha 21 yaşında ve futbolda bilmediği ancak öğreneceği çok şey var. Benimle, burada öğrenecek" dedi.