Özellikle zerdeçal rizomunun baharat olarak yaygın kullanıldığı Hindistan'da mide-bağırsak sistemi kanserlerinin seyrek görülmesi, araştırmacıların dikkatlerini bu baharat üzerine çekti. ZENCEFİLGİLLERİ ÇAY OLARAK KULLANIN Yeşilada 'Bu bitkilerin yararı bakımından araştırmacıların dikkatini çekmesi, bu bitkileri baharat olarak sıklıkla tüketen toplumlarda kanser, romatizma gibi bazı önemli hastalıkların görülme sıklığındaki düşük oran. Dolayısıyla sağlığı korumak için bu baharatlara günlük hayatımızda, yemeklerimizde, çaylarımızda daha fazla yer vermemiz akılcı bir yaklaşım olacaktır' dedi. ZERDEÇAL ÇAYINA MEYAN KÖKÜ EKLEYİN Ayrıca meyan kökü içerisindeki glisirizinin yüzey aktif özelliği ile çayın içerisindeki zerdeçal ve diğer bileşenlerin emilimini artırmasının yanı sıra şekerden 50 misli tatlı özelliği ile çayı tatlandırmaktadır. Tatlandırırken de bildiğimiz şeker gibi kilo aldırmaz' bilgisini de paylaştı.