Ödemi atıyor, gaz problemini çözüyor. Balla tüketen annelerin sütü artıyor. Yoğurtla yenince kalp hastalıklarını önlüyor. Antioksidan özelliğiyle öne çıkıyor. Yemeklere lezzet veren kimyonun yararları saymakla bitmiyor. Kimyon, özel aromatik tadı ve kendine has kokusuyla sofralarımızda sıkça konuk ettiğimiz en eski baharatlardan biri. Ortaçağ'dan beridir kullanılan kimyon o dönem Avrupa'da sevgi ve sadakatin sembolü olarak kabul edilmiş. Kimyonun vatanı Akdeniz bölgesi ve Asya'nın batısı olsa da, asırlardır Eski Yunan, Roma ve Ortadoğu mutfağında çorbalarda, et, tavuk ve balık yemeklerinde de kullanılıyor. Avrupa'da ayrıca ekmek, peynir, şeker, bisküvi ve hamur işlerinde de kimyona rastlanıyor. Türkiye'de ise kimyon Orta Anadolu'da kuru tarım alanlarında, özellikle Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı, Konya'da yetiştirilip yemeklere lezzet verici olarak katılıyor. ÖDEMİ ATIYOR, GAZ PROBLEMİNİ ÇÖZÜYOR BALLA TÜKETEN ANNELERİN SÜTÜ ARTIYOR KALP HASTALIKLARINA VEDA DİYABETLİLERİN İLACI CİLDİN VE SAÇIN PARLAMASINDA ETKİLİ ANTİOKSİDAN ETKİ DERİN UYKU ÇEKMEK İÇİN TÜKETİRKEN DİKKATLİ OLUN YAĞ YAKAN KİMYON ÇAYI YAPILIŞI: