Mevsimsel hastalıklara karşı vücuda direnç sağlayan, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlerle oluşan tahin, pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece kan yapmakla kalmıyor vücuttaki zehri yok ediyor. Dr. Muammer Yıldız, tahinin faydalarını sıraladı. Tahin vücuttaki zehri yok edebilen tek besin! Öyle ki balıktan sonra helva yenilmesinin bile amacı balıktaki ağır metalleri yok etmek içindir. Tahinin sağlığa faydaları neler? -Hücre yapısının bozulmasını engeller, kansere karşı koruyucudur. -İdrar söktürücüdür. -Cildi güzelleştirir. -Bağışıklık sistemini güçlendirir. -Göz sağlığı için hayati önem taşır. -Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. -Yaraların iyileşmesini hızlandırır. -Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar. -Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. -Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz. -İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır. -Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir. -Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir. -Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir. -Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır. -Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. -Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar, hem kış aylarında üşümeyi engeller -Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin tahini bol tüketmekte fayda var. -Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tahin kolesterol içermez. Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir. Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir. E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller.