Son yıllarda cevizin faydalarına dair yapılan araştırmalar, oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkarıyor. Sadece basit bir atıştırmalıktan öte olacak şekilde günlük tüketimde düzenleyici faydalarıyla öne çıkıyor. İşte cevizin inanılmaz yenileyici faydalar sunuyor.
ZENGİN BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞI
Cevizin diğer kuruyemişlerden daha yüksek bir antioksidan oranına sahip olması, içeriğindeki E vitamini ile birlikte polifenol adı verilen bir bitki bileşiğinden kaynaklanır.
Sağlıklı yetişkinlerde yapılan küçük bir çalışma, ceviz açısından zengin bir yemek yemenin yemekten sonra "kötü" (LDL) kolesterolün oksidatif hasarını önlediğini ortaya koydu.
Ceviz de dahil olmak üzere bitkilerden elde edilen Omega-3 yağına alfa-linolenik asit (ALA) denir. Bu temel yağı, beslenme şekliyle almanız gerekir.
Tıp Enstitüsü'ne göre, yeterli ALA alımı 1.6 ve 1.1 gram aralığındadır. Tek bir porsiyon ceviz ise bu ihtiyacınızı karşılar.
Yapılan çalışmalar elde edilen verilere göre; günde tüketilen her bir gram ALA'nın kalp hastalığından ölme riskini %10 oranında azalttığını gösteriyor.