Her ne kadar çiğ, haşlama, kavurma şekillerinde tüketilse de karalahana denildiği zaman akıllara ilk olarak karalahana çorbası gelir. Karalahana çorbası tadının yanı sıra zengin içeriğiyle de önemli bir yere sahiptir.
Karalahanın içerisinde iyi derecede C vitamini ve antioksidan bulunur. A vitamini, B vitamini, K vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum içerir.
KARALAHANA ÇORBASI NASIL HAZIRLANIR?
Malzemeler;
İlk olarak 1 demet karalahanayı yıkayıp suyunu süzün.
Karalahanayı ince olacak biçimde parçalara ayırın.
Ardından bir kabın içerisinde suda bekletin daha sonra da suyu süzün.
Soğanın kabuklarını soyup kare olacak biçimde kesin.
Tencerenin içerisine sıvı yağ, tereyağ, soğan ve salça ekleyip kavurun.
Soğanları kavurduktan sonra içerisine yarma ve karalahanaları ilave edin.
Tencerenin içerisindeki karalahana ve yarmalar yumuşadığı zaman içine haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin.
Sonra içerisine tuz ve baharatları ilave edin.
Bir kabın içerisine az miktarda çorbanın suyundan alın ve mısır unuyla karıştırın.
Ardından bu karışımı yavaş yavaş çorbanın içerisine ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Son olarak tencerenin içerisindeki bütün malzemeler piştiğinde ve çorba kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın.