İbn-i Sina'nın her derde şifa olan önerilerinden biri olan hünnap binbir derde deva oluyor. Bu meyve, antioksidan açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip. Bu sayede hünnapın içeriğinde yer alan antioksidanlar, serbest radikallerle mücadele eder. Böylece hünnap tüketimi, vücuttaki hücre hasarının azalmasını sağlayabilir.
Ayrıca hünnapın içeriğinde yer alan C vitamininin de antioksidan özelliği bulunur. Antioksidan özelliği sayesinde yaşlanma belirtilerinin azalmasında etkili olur.
C vitamini açısından iyi bir kaynak olduğu için bağışıklık sistemini destekler, hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korumaya destek olabilir.
KALP SAĞLIĞINA FAYDALI
Hünnapın içeriğinde yer alan potasyum kalp sağlığına faydalıdır. İçeriğindeki lif sayesinde kolesterol seviyesini kontrol eder. Böylece kalp ve damar sağlığını destekler.
Potasyumun yanı sıra magnezyum ve demir gibi mineraller sayesinde de kalp sağlığı için faydalı bir meyvedir. Ayrıca kas işlevlerinin düzenlenmesinde rol oynar.
KANSER İHTİMALİNİ DÜŞÜREBİLİR
Hünnapın bulundurduğu bileşenlerden bazıları, kanser ihtimalinin azalmasına etkili olabilir. Ayrıca bağışıklığı artırdığı için kanser hücrelerinin büyümesinin önüne geçebilir. Ayrıca C vitamini sayesinde kansere karşı koruma sağlayabilir.
UYKU KALİTESİNDE ETKİLİ
Antioksidanlar ve organik bileşenler sayesinde vücudun rahatlamasını sağlar. Vücudun rahatlamasında rol oynar ve uyku kalitesini artırır.
DOĞAL ANTİBİYOTİK
İbn-i Sina'nın önerisi olan antibiyotik etkisi gösteren diğer besin ise sarımsak. Doğal antioksidan olarak bilinen sarımsak, İbn-i Sina'nın önerdiği besinler arasında yerini alır.
Sarımsak; A, B1 ve C vitaminleri bakımından iyi bir kaynaktır. Antiviral özellikleri bulunur bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde rol oynar. Antioksidan içeriği sayesinde kansere yakalanma ihtimalini azaltmaya destek olur.