Normal sarımsaktan daha faydalı olduğu söylenen siyah sarımsak, Japonya, Avustralya, Amerika ve Avrupa ülkelerinde mutfak sektöründe oldukça popüler bir yere sahiptir. Peki, faydaları nelerdir? BAGIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR HÜCRELERİ YENİLER BEYAZ SARIMSAĞA GÖRE DAHA FAZLA ANTİOKSİDAN İÇERİR KANSERE KARŞI KORUYUCU DAMAR SETLİĞİNE KARŞI TEDAVİ EDİCİDİR, KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI KORUR BEYİN HÜCRELERİNİ SERBEST RADİKAL HASARINA KARŞI KORUR HAFIZA BOZUKLUKLARI SEMPTOMLARINI AZALTIR ALZHEİMER VE ROMATOİD ARTRİT,KRONİK HASTALIKLAR VE DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLAR VE DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARINI ÖNLEYİCİ VE TEDAVİ EDİCİDİR. DİYABET (ŞEKER HASTALIĞI ) SEMPTOMLARINI İYİLEŞTİRİR ENFEKSİYONLARI ÖNLER. KRONİK BÖBREK RAHATSIZLIKLARINDA,TEDAVİNİN TOKSİK ETKİSİNİ AZALTIR SERBEST RADİKALLERİNİN VÜCUDUMUZA VE CİLDİMİZE VERMİŞ OLDUĞU ZARARLARI ÖNLER VE ORTADAN KALDIRIR SİNDİRİM VE DOLAŞIMI ARTTIRIR TANSİYONU DÜZENLEMEYE YARDIM EDER DOĞAL MİDE KORUYUCUDUR HİPERLİPİDEMİ VE HİPERGLİSEMİ DURUMLARINI ÖNLEMEYE YARDIMCIDIR. YAŞLANMAYI GECİKTİRİR ANTİALERJİKTİR. YORGUNLUĞU ÖNLER SAÇ VE CİLT SAĞLIĞINI KORUR