Sarımsak, temel besin maddelerinin mükemmel bir kaynağıdır ve sağlık açısından çok sayıda avantaj sunar. Allisin, C vitamini ve demir içerir.
Sarımsak turşusu ayrıca hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilecek antibakteriyel ve antifungal özellikler de içerir. Ek olarak yüksek tansiyonu ve düşük kolesterol seviyelerini tedavi ettiği de bilinmektedir. İşte sarımsak turşusunun tüm faydaları…
AKCİĞER KANSERİNE YAKALANMAYI ÖNLER
Sarımsak, laboratuvarda kanser önleyici etkileri olduğu kanıtlanmış çeşitli bileşikler içerir. Bu tür bir bileşik olan allisin, sarımsak ezildiğinde veya dilimlendiğinde salınır ve çalışmalarda kanser riskinin azalmasıyla ilişkilendirilir.
Sarımsak turşusu, eklem ağrısını ve sertliğini hafifletmenin yanı sıra kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmeye de yardımcı olabilir.
Çeşitli meyve ve sebzeleri yemek iltihapla mücadelede etkili bir yoldur. Sebzeler maksimum fayda sağlamak için antioksidanlar, polifenoller, lif, vitaminler ve minerallerle doludur.
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Sarımsak doğal antienflamatuar özelliklere sahiptir ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Ek olarak trigliseritlerin azaltılmasına yardımcı olur ve ateroskleroza karşı koruma sağladığı kanıtlanmıştır.
Sarımsak, bu rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca kan dolaşımınızdaki trigliserit ve kolesterol düzeylerini düşürdüğü de bilinmektedir.
Sarımsak turşusu aynı zamanda beyninizi serbest radikal hasarından koruma kapasitesiyle bilinen bol miktarda antioksidan ve polifenol sağlar.
Bu avantajların yanı sıra vücudunuzdaki bakteri ve virüslerle mücadelede de yardımcı olur. Bu, bağışıklık seviyenizi artırabilir ve sizi grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklardan koruyabilir.
Sarımsak kalp sağlığı için etkili bir doğal ilaçtır. Sarımsaktaki antioksidanlar, kalp hastalığı veya felç riskini artırabilecek oksidatif stresi ve iltihabı azaltır.
Çalışmalar ayrıca sarımsağın sıçanlarda LDL (kötü) kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğunu ve aynı zamanda HDL (iyi) kolesterolü artırdığını da göstermiştir.
SARIMSAK TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Bu tarif inanılmaz derecede basit ve baharat sevenler için ideal! Asitleme işlemi sarımsağın lezzetini yumuşatır ve ona ekşi, sirke bazlı bir tat verir.
Malzemeler:
Yapılışı:
Not: Bu tarifteki ölçüler, kişisel tercihlere göre ayarlanabilir. Ayrıca, turşu suyuna farklı baharatlar veya otlar ekleyerek lezzetini kişiselleştirebilirsiniz.