Kekik, nane ailesinden bir bitkidir ve mutfakların vazgeçilmezidir. Bununla birlikte sivilcelerle mücadele, mukusun düzenlenmesi, enfeksiyonlarla mücadele ve daha fazlası gibi çok sayıda sağlık yararı da sağlayabilir.
Kekiğin kullanım alanı etkileyicidir. Ve 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre 400'den fazla alt türü vardır.
Kekik, kendine özgü tadı sayesinde günümüze kadar mutfakların vazgeçilmezi olmayı sürdürmüştür. Ancak kekik aynı zamanda birçok faydalı tıbbi özelliğe de sahiptir.
ÖKSÜRÜĞÜ KESER
Yapraklarından elde edilen kekik esansiyel yağı sıklıkla doğal öksürük ilacı olarak kullanılır.
2006 yılında yapılan daha eski bir çalışmada, kekik ve sarmaşık yapraklarının kombinasyonunun öksürüğü ve akut bronşitin diğer semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğu ortaya çıktı.