Kanseri önleyici, kan şekerini düşürücü, besin zehirlenmelerini önleyici, bağışıklık sistemi güçlendirici gibi etkileri bulunan sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Özellikle uzmanlar sarımsağı süt ile birlikte tüketmenin faydasının önemine vurgu yapıyorlar. İşte en güçlü antioksidan sarımsağın faydaları!
KANSERİ ÖNLER: Çalışmalar sarımsak yemenin meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.
Çin'de yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma risklerinin yarı yarıya azaldığı tespit edildi.
KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR: Klinik bir çalışmada, metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlandığı görüldü.