Palamut sezonu açıldı. Tezgahlar balıklarla doldu taştı. Peki severek tükettiğimiz balıkların faydaları neler? İşte palamudun bilmediğiniz faydaları... Palamut balığının sezonu geldi. Palamut balığının en lezzetli zamanı ise Eylül ayından Şubat ayına kadar olan zamandır. Palamut balığının sağlık açısından bilmediğimiz birçok faydası bulunuyor. İşte uzmanlara göre haftada kere bile olsa palamut balığı tüketmenin sağlığımıza olan etkileri… Palamudu sık tüketen kişilerin diş yapısının normalden daha düzgün olduğu görülmüştür. Cildi gençleştirdiği gibi cildi onarıcı özelliğe de sahiptir. Palamut balığı, fosfor, sülfür ve vanadyum açısından zengindir. Ve balık çeşitlerinin arasında en çok protein ve D vitamini bulunduran balıktır. Palamut balığının faydaları saymakla bitmiyor ancak balık tüketirken her zaman dikkatli olmak gerekiyor. Peki dikkat etmeniz gereken noktalar nelerdir? İşte tüketirken dikkatli olmanız gereken noktalar... Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü de balıkçılar için avlanabilir balık boylarını açıkladı. Gelecekte de denizlerde daha çok ve daha bol balık olması için balık boylarına çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten yetkililer, balıkçılar avcılık kurallarına uyarsa, hem balık neslinin deva edeceğini, hem de balık sayısının artacağına dikkat çekti. Açıklanan ölçülerden küçük balıklara yakalayanlara ise 1380 sayılı Su Ürünleri Kanuna aykırı davrandıkları için ceza kesiliyor. Yakalanan balıklara ise el konuluyor. İşte Balıkçılık Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı balıklarda avlanabilir asgari boy ölçüleri... Hamsi 9 cm Tekir 11 cm Sardalya 11 cm Barbunya 13 cm İstavrit 13 cm Mezgit 13 cm Lüfer 20 cm Palamut 25 cm Bakalyaro 25 cm Kalkan 45 cm Lagos 45 cm Kılıç balığı 125 cm Siraz 20 cm Tatlısu kefali 20 cm Kadife 26 cm Sudak 26 cm Karabalık 35 cm Sazan 40 cm Yılanbalığı 50 cm Yayın 90 cm Alabalık 25 cm