Giriş Tarihi: 15.05.2020 12:39
Güncelleme Tarihi: 15.05.2020
12:44
Osmanlı döneminde kullanılıyordu! Güçlü bağışıklık için mucizevi çözüm
Çağın hastalıklarının incelenmesinde bir önceki yüzyıla nazaran çevresel faktörler önemli bir yer tutuyor. Solunan havada, tüketilen gıdalarda ağır metal toksinleri olarak anılan civa, kadmiyum, benzen, kurşun gibi maddeler bulunabilir ve metabolizmaya karışan bu tür maddeler, çeşitli rahatsızlıklara neden olabiliyor. Aynı şekilde endüstriyel gıdalardaki genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), üretimde kullanılan tarım ilaçları ve yapay şekerler de vücutta birikerek toksik maddeye dönüşebiliyor. Vücutta biriken bu toksik maddeler sindirim sistemi rahatsızlıklarından depresyon ve cilt sorunlarına kadar pek çok hastalığa neden olabiliyor. Osmanlı döneminde 'yaşayan toprak' adıyla salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla kullanılan "bentonit kili" karantina günlerinde tekrar insanların ilgisini çekti.