Toplumumuzda yaygın olarak kullanılan nane limon, daha ziyade kış mevsiminde soğuk algınlığına karşı çokça tüketilen sıcak bir içecektir. Adından da anlaşılacağı gibi nane, limon ve su karışımından elde edilmektedir. Yapımında daha çok kuru nane kullanılsa da taze nane kullanılırsa daha fazla etki sağlamaktadır. İşte nane limonun yapılışı; İlk önce bir cezve ya da benzer bir kabın içine 2-3 tatlı kaşığı kadar kuru nane konulur. En uygun karışım miktarı 2 tatlı kaşığı kadardır. Sonrasında bir adet limon yarısı alınır ve küçük parçalar halinde kesilir. Yani 6-7 parçaya ayrılabilir. Limon parçaları da önceden kuru nane konulan kaba ilave edilir. Limon parçaları kesinlikle kabukları ile birlikte konulmalıdır. Nane ve limon parçalarının konulduğu kabın içine 1,5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra ocağın ateşli kısılmalı ve 3-5 dakika kadar kısık ateş üzerinde bekletilir. Nane limon artık servis edilmeye hazır hale gelmiştir. Bir süzgeç ile süzüldükten sonra tüketilebilir. Eğer yapımında kuru nane yerine taze nane kullanmayı düşünüyorsanız, 2 tatlı kaşığı kuru nanekarşılığına denk gelebilecek 8-12 adet taze nane yaprağı ilave edebilirsiniz. Nane limon çayının mutlaka sıcak tüketilmesi gerekir. Önceden hazırlanmış soğuk tüketilen nane limonun etkisi sıcak tüketildiğindeki kadar etkili değildir. Her gün bir fincan tüketilebileceği gibi, haftada en az 2-3 fincan tüketilmesi kış aylarında soğuk algınlığından korunmayı sağlar.