Yeşil yapraklı sebzeler
Bol miktarda lif içeren bu yönüyle bağırsakların daha aktif bir şekilde çalışmasına olanak tanıyan ıspanak, lahana ve karnabahar gibi sebzeler; mide yanmasına iyi gelen yiyecekler listemizin diğer vazgeçilmez besinleri! Özellikle ülser ilacının yapımında kullanılan gefarnato maddesi içeren karnabahar; haşlanmış olarak tüketildiğinde mide asit miktarının yükselmesini önlüyor. Ispanak, roka, maydanoz, lahana ve karnabahar başta olmak üzere yeşil yapraklı sebzeleri haşlayarak tüketebileceğiniz gibi salatalarda çiğ olarak da kullanabilirsiniz.
Aloe Vera Jeli
Aloe vera inanılmaz iyileştirici özelliklere sahip bir bitkidir. Genel olarak cilt ve saç bakımı amacıyla kullanılan aloe veranın faydaları arasında uygun şekilde kullanıldığında mide yanmalarına iyi gelmesi de bulunuyor. Aloe vera jelini evde kendi yetiştirdiğiniz aloe vera bitkisinden çıkarıp kullanacaksanız bitkiden çıkan sarı renkli sıvıyı ayırmayı unutmayın. Bitkiden çıkan sıvıyı su ile karıştırarak içebilir mide yanmanızın azalmasını sağlayabilirsiniz.
Su
Sağlığımız için her gün 1.5-2 litre kadar su içmemiz gerekiyor ve aslında birçoğumuz bu miktarda su içmiyoruz. Düzenli olarak bol su içmek sindirim sistemimiz açısından oldukça önemli ve mide yanması gibi sıkıntıları yaşama ihtimalimizi de düşürüyor.
Şekersiz Sakız
Tükürüğümüzün içerisinde midedeki ve yemek borusundaki asidi nötralize eden alkali içeriği bulunmaktadır. Şekersiz sakız çiğnemek ağızdaki salya üretimini arttırır ve böylece daha fazla yutkunuruz. Bu sayede de yemek borumuzdaki ve midemizdeki yanma azalır.
Çiğ Patates Suyu
Midedeki aşırı asidin kurumasını sağlayan çiğ patates suyu; midedeki asitlenme oranını düşüren bir diğer etkili besin. Mide ekşimesi şikayetinizden kurtulabilmek için tek yapmanız gereken şey ise bir adet çiğ patatesi önce soymak, ardından da katı meyve sıkacağında suyunu sıkmak. Bir su bardağına aktardığınız patates suyunu tatlandırmak için dilerseniz; karışıma havuç suyu da ekleyebilirsiniz.