Narın içeriğinde A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, B6 vitamini, C vitamini, K vitamini, E vitamini, beta karoten ve folat yer alır. Meyvede antioksidan, antiinflamatuar ve antiviral özellikleri bulunur. Ayrıca demir, çinko, fosfor ve magnezyum açısından zengin içeriğe sahiptir.
Antiinflamatuar bileşikler ve antioksidanlar açısından iyi içeriğe sahiptir. Çalışmalara göre nar suyu tüketmek; gribe ve soğuk algınlığına karşı da etkili olur.
Narın içeriğinde yer alan C vitamini oranı, gerek duyulan C vitamini oranının %40'ından daha fazlasını karşılar. C vitaminin antioksidan özelliği bulunur bu sayede enfeksiyonlarla mücadele eder. Oksidatif hasarın meydana gelmesini önler ve kanserden korur.
HÜCRE HASARININ ENGELLENMESİNE DESTEK OLUR
Nara parlak kırmızı rengini veren polifenoller, inflamasyonun azalmasında ve hücre hasarının engellenmesine destek olur.
Ayrıca iyi derecede posa içeriği sayesinde yedikten sonra uzun süre boyunca tok hissettirir. Bu sayede kilo vermek isteyen kişilerin kilo verme sürecine yardımcı olur.
DİYABET RİSKİNİ DÜŞÜRMEDE ETKİLİDİR
İçeriğinde yer alan antiinflamatuar bileşikler ve antioksidanlar sayesinde kan şekeri seviyesinin kontrolüne destek olabilirler.
Bu nedenle nar suyu tüketmek, tip 2 diyabet riskinin düşürülmesinde etkili olabilir.