Giriş Tarihi: 07.08.2019 14:36
Güncelleme Tarihi: 07.08.2019
14:37
Kurban Bayramı sofraları “sağlık” getirsin
Bayramlarda aileleri bir araya getiren yemek sofraları, aynı zamanda bayramların da sembolü. Bayramı sağlıklı ve mutlu geçirmek için dengeli beslenmenin önemli olduğunu belirten uzmanlar, kalp-damar hastalığı, hipertansiyon ve diyabet hastalarına uyarılarda bulunuyor. Uzmanlara göre, doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olan yağlı etlerin tüketimine dikkat edilmeli. Yağsız veya az yağlı etler tercih edilmeli, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçılmamalı. Etlerin kızartma yerine haşlama ve ızgara yöntemiyle pişirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, sebzelerle tüketilmesini öneriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, yaklaşan Kurban Bayramı'nda kalp damar, yüksek tansiyon ve diyabet hastalarına önerilerde bulundu.