Karpuz çekirdeğinin faydaları en az karpuz meyvesi kadar ün salmış durumda. Karpuz meyvesinin mevsiminin gelmesiyle beraber, insanlar internet ortamında en çok karpuz çekirdeğinin faydaları, haşlanmış karpuz çekirdeğinin faydaları ve kavrulmuş karpuz çekirdeğinin faydalarını merak ediyorlar. Bizler de bu meraklı gidermek adına karpuz çekirdeğinin faydalarını sizler için araştırıp bir araya getirdik. İşte attığınıza pişman olacağınız karpuz çekirdeğinin faydaları… Karpuz, besleyici çekirdekleri ile ferahlatıcı ve lezzetli bir meyvedir. Ancak, çoğu insan karpuz çekirdeklerini tükürür ya da fırlatır ki bu büyük bir hatadır. Karpuz çekirdeklerinin, karnınızda bir karpuzun büyümesine neden olacağı yalancı yanlış iddialara rağmen, çoğu insan bu tohumların sahip olduğu etkileyici besin değerinden ve sağlığınız için sahip olabileceği potansiyel faydalardan habersizdir. Karpuz çekirdekleri, asma üzerinde yetişen ve Citrullus lanatus bilimsel ismini taşıyan karpuz bitkisinden gelir. Karpuz çekirdekleri, sırasıyla olgunlaşmamış ve tamamen gelişmiş, tohum olan beyaz ve siyah olmak üzere iki ana renkte gelir. Siyah tohumlar, atıştırmak için seçmeniz gerekenler ve tek bir karpuzda yüzlerce olabilen çekirdek türlerindendir. Karpuz çekirdekleri bazı besin maddeleri ve antioksidanlar açısından zengindir. KARPUZ ÇEKİRDEKLERİ YENİR Mİ? Uzmanlar, karpuz çekirdeklerini yemenin tamamen güvenli olduğuna ve genel sağlığınız için çok iyi olabileceğine karar verdiler. Bu tohumların çoğunu istediğiniz kadar yutmak gibi bir tehlike yoktur, ancak ebeveynler çocuklarının tohumları boğulmasından endişe etmelerine rağmen, bazı karpuzların neden tohumdan yoksun kalması için genetik olarak değiştirildiğini açıklayabilir. Ayrıca karpuz tohumlarını yemenin, onları filizlendirmenin, kavurmanın veya konsantre yağın çıkarılmasını sağlamanın da bir yolu vardır. Kavrulmuş karpuz çekirdekleri ve haşlanmış karpuz çekirdeklerinin faydaları nelerdir? Haşlanmış karpuz çekirdeklerinin faydası ile kavrulmuş karpuz çekirdeklerinin faydası aynıdır. Karpuz çekirdekleri nasıl kavrulur? Karpuz çekirdekleri gevrek olana kadar 350 derecelik bir tavada önlü arkalı olacak şekilde kavrulur. Son olarak üzerine zeytinyağı serperek yiyebilirsiniz. Karpuz çekirdekleri nasıl kaynatılır? - 20 adet karpuz çekirdeği - 2 litre su ile kaynatın - Altını kısın ve soğuması için bekleyin. - 4- 150 gram karpuzu ve soğuttuğunuz çayı blender yardımıyla karıştırın. Nasıl içilir? Sabah aç karna 2 gün ard arda 1 gün ara vererek içebilirsiniz. KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR? Karpuz çekirdeklerinin en şaşırtıcı ve etkileyici yararları arasında saç sağlığını geliştirme, güzel cildi destekleme , enerjiyi artırma, kan basıncını düşürme, sindirimi teşvik etme , kan şekerini düzenleme , güçlü kemikler oluşturma ve kolesterol seviyelerini düşürme özellikleri bulunmaktadır . Cilt bakımı Karpuz çekirdekleri cildinize faydalı omega-3 yağ asitleri ve diğer yağ türlerinin zengin kaynaklarıdır. Düzenli olarak karpuz çekirdeklerini tüketmek cildinizi nemlendirmeye yardımcı olabilir. Karpuz çekirdeklerindeki antioksidanlar ayrıca, yaşlanma ve lekelerin yanı sıra çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, cildinizin elastikiyeti karpuz çekirdeklerinin düzenli tüketimi ile artırılabilir. En önemlisi, çekirdeği yağının cilde düzenli olarak uygulanması gözeneklerin tıkanmasını önleyebilir ve bu da aknenin gelişim riskini azaltacaktır. Saç Bakımı Yüksek protein, demir, magnezyum ve bakır seviyeleri nedeniyle, karpuz çekirdekleri düzenli olarak saç sağlığı ve görünümü üzerindeki etkileri nedeniyle övülmektedir. Protein, saç büyümesinde önemli bir bileşen olup, bu atıştırmalıkları saç dökülmesi veya ince saçları olan insanlar için vazgeçilmez kılmaktadır . Magnezyum saçları güçlü tutmanın ve kırılmayı ve bölünmüş uçları önleyen kritik bir bileşendir. Bakır, saçınıza renk veren ve canlı ve ipeksi bir pürüzsüz olmasını sağlayan melanin üretiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Büyüme gelişimi Protein, vücudumuzdaki tüm hücrelerin ve dokuların üretimi için gerekli olan amino asitlerden oluşması nedeniyle, diyetimizin en önemli bileşenlerinden biridir. Özellikle karpuz çekirdekleri, düşük kan basıncına ve koroner kalp hastalığı riskinin azalmasına doğrudan bağlı olan yüksek seviyede arginin içerir. Karpuz çekirdekleri diğer amino asitler de mevcut olup, çeşitli organ sistemlerinde normal büyüme ve onarım işlemlerinin sürdürülmesine yardımcı olur. İnfertilite tedavisi Yeni hücreler ve dokular geliştirmeye yardımcı olmanın yanı sıra, amino asitler cinsel aktivite ve libidoda temel unsurlardır. Önemli seviyeler lizin, glutamik asit ve arginin artırabilir ait seks bu tohumlarda bulunan bazı karotenoidler sperm üretimini artıracak ederken, kısırlık veya iktidarsızlık muzdarip olan bu erkeklerde sürücüyü çiftler çalıştıkları için gebe kalma şansını artırma hamile kalmak. Enerji Düzeylerini Yükseltmek Hızlı bir enerji desteğine ihtiyacınız varsa, karpuz çekirdeklerinin tek bir fincanındaki kaloriler metabolizmayı başlatacak ve vücuda ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlayacak kadar fazladır . Bu kalorilerin çoğu yararlı yağ asitleri formundadır, bu nedenle bu tohumların aşırı miktarda tüketilmesi kilo alımına neden olur, ılımlı tüketim şiddetle tavsiye edilir. Kan şekeri kontrolü Yapılan araştırmalar, karpuz çekirdekleri tüketimini kan şekerinin daha iyi kontrol altına alınmasına ve vücutta insülin duyarlılığının azalmasına bağlamıştır. Bu, pankreas üzerindeki suşunu azaltabilir ve ayrıca şeker hastaları için tehlikeli olabilecek glikozdaki sivri ve damlaların azaltılmasına yardımcı olabilir . Karpuz çekirdeklerinde bulunan magnezyum, karbonhidratların metabolizmasını düzenleyebildiği ve kan dolaşımına glikoz salınımını yavaşlatabileceği için de yardımcı olabilir. Düşük LDL Kolesterol Seviyeleri Yağlı liflerin mükemmel dengesine ek olarak, diyet lifi seviyeleri, tehlikeli LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Bu kötü kolesterol plak birikiminden ve ateroskleroz, kalp krizi ve inme riskinin artmasından sorumludur, bu nedenle bu seviyeleri yönetmek ve HDL iyi kolesterol seviyelerini artırmak, karpuz çekirdeklerinin en iyi etkisi olabilir. Bağışıklık sistemini geliştirin Bir dizi karotenoidler, antioksidanlar ve B-ailesi vitaminleri ile bu tohumlar bağışıklık yanıtını iyileştirebilir ve bağışıklık sistemi üzerindeki baskıyı en aza indirebilir. Antioksidanlar, serbest radikallerin olumsuz etkilerine karşı korurken, oksidatif stresi azaltır ve kanser ve kalp hastalıkları da dahil olmak üzere çeşitli kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır . Osteoporozu Önlemek Karpuz çekirdeklerinin içerisinde güçlü oranda magnezyum bulunmaktadır. Magnezyum kemiklerin güçlendirilmesine ve kemik mineral yoğunluğunun artmasına yardımcı olabilecek bakır, demir, potasyum ve manganezin yanı sıra. Bu, erken başlangıçlı osteoporoz riskini azaltacak ve yaşlandıkça güçlü ve dayanıklı hissetmenizi sağlayacaktır.