Karaciğer yağlanmasını önleyen süper besin kapariyi duydunuz mu? Bu süper besin ülkemizde neredeyse her yerde yetişebiliyor. Mutfaklarımıza yeni yeni girmeye başlayan mucizevi besin kapari faydaları ile şaşırtıyor. Akdeniz iklimi başta olmak üzere güneş gören yerlerde yetişebilen kaparinin faydaları arasında özellikle karaciğer ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmesi dikkat çekiyor. Karaciğer yağlanmasından ülsere birçok hastalığa şifa olan mucize besin kapariye sofranızda yer açın. Kapari nedir? Kapari nasıl tüketilmeli? Süper besin kaparinin faydaları nelerdir? Tüm bu soruların cevapları ve kapari hakkında merak edilen her şey haberimizde...
Kapari bitkisi içerisinde kuersetin ve kaempeferol etken maddelerinden bol miktarda bulundurmaktadır. Bu bitki yaz sonundan itibaren meyve vermeye başlar. Kapari bitkisinin sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunmaktadır.
Kapari bitkisinin faydalarını merak etmeye başladıysanız hemen açıklayalım…
SERBEST RADİKALLERE KARŞI SAVAŞIYOR
Kapari içeriğinde kuersetin ve kaempeferol etken maddeleri bol miktarda bulunmaktadır. Sağlık açısından pek çok önemli faydaları bulunan bu iki madde, güçlü birer antioksidandırlar ve serbest radikallere karşı vücudu savunmaktadırlar.
İçerisinde bol miktarda flavonoid barındıran bu bitki, kanser hastalarının kan değerlerinde düşük olan trombosit sayısını arttırır ve kanserle mücadele için vücuda önemli bir takviye vermiş olur.
KARACİĞER YAĞLANMASINI ÖNLER
Kapari ve zengin kuersetin içeren besinler , karaciğere çok faydalıdırlar. Karaciğer yağlanmasını önlerler ve karaciğer fonksiyonlarını önemli ölçüde düzenlemektedirler.
Kapari nasıl yenir?