Kansere karşı koruma sağlayan pek çok besin bulunur. Havuç da kanserden koruyan ve yayılmasını durduran sebzelerden birisi. Havuç; A vitamini, biotin, B6 vitamini, C vitamini, D vitamini, E vitamini, K1 vitamini ve potasyum içerir.
Serbest radikaller, oksidatif strese neden olarak kansere yol açabilir. Havuç ise antioksidan bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu sayede, serbest radikallerle mücadele ederek kansere karşı koruma sağlar.
Düzenli bir biçimde havuç tüketen kadınlarda meme kanseri ihtimalinin görülmesi daha düşüktür. Ayrıca yüksek miktarda havuç tüketen erkeklerde de prostat kanseri ihtimali daha düşük görülür.
Havucun içerisindeki yer alan C vitamini de bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Böylece hızlı bir biçimde iyileşmeye yardımcı olur.
KALP HASTALIKLARIYLA MÜCADELE EDER
Havuç, kardiyovasküler hastalıklara karşı kalkan oluşturur. Kolesterolün düşürülmesini sağlayabilir ve içeriğinde yer alan potasyum sayesinde fazla sodyumu atar.
GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLER
Havucun içeriğinde yer alan beta-karoten, kornea sağlığının geliştirilmesinde etkili olur. A vitamini içeriğiyle de gece körlüğü ve görme kaybından korur.