Uzun bir ömür sürdürebilmek; sağlıklı biçimde yaşamak ve doğru besinleri tüketmekle bağlantılı. Yapılan araştırmalar, Japonların uzun ve sağlıklı yaşamının ardındaki sırrın besinlerden geçtiğini gösteriyor.
MOR PATATES
Japonya'nın Okinawa bölgesinde yaşayan insanlar yaşadıkları uzun ömürle biliniyor. Bölgede yaşayan insanların en sık tükettiği besinler arasında mor patates yer alıyor. Mor patatesin besin değerlerinin, bölgedeki insanların uzun yaşam sırrıyla bağlantılı olduğu tahmin ediliyor ve her gün bir adet tükettikleri biliniyor.
Yapılan çalışmalar, mor tatlı patateslerin kardiyovasküler hastalık tehlikesini azaltmaya destek olabileceğini ve kan şekeri seviyesinin iyileştirebileceğini destekler nitelikte.
Yüksek miktarda A vitamini içerdiği için yaşlanma sonucu meydana gelen göz rahatsızlıklarına karşı korur.
Beynin adeta tazelenmesini sağlayarak hafızanın daha iyi olmasını ve konsantrasyonun artırılmasını sağlar.
Omega-3 yağ asitlerinin yeterli miktarda tüketilmesi, uzun vadede Alzheimer gibi bilinçsel işlevlere zarar veren hastalıkların engellenmesine yardımcı olur.
Yeşil çay içmek, içeriğinde yer alan kafein sayesinde uyanıklık sağlamanın yanı sıra zihinsel artışı sağlayabilir ve hafızanın gelişmesinde rol oynar.
Yeşil çay tüketimi; hafıza, odaklanma ve beyin performansını artırmanın yanı sıra içeriğinde yer alan L-theanine isimli amino asit sayesinde beynin sakinleşmesini, rahatlamasını sağlar.