Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül, vücudumuzdaki çeşitli ağrılara iyi gelen besinlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Fevzi Özgönül, havucun son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlandığını belirtti. Dr. Fevzi Özgönül, havucun yanında mevsiminde yenilen besinlerle ilgili bilgiler verdi. DİŞ ÇÜRÜMELERİNE KARŞI ISPANAK Özgönül, 'Özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur' dedi. KOLESTEROLE SARIMSAK KARACİĞER İÇİN ENGİNAR Enginar aynı zamanda mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma ve gut hastalığında, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır. Enginar yemeği yaparken sadece taban bölümü değil, yapraklarının da pişirilip dip kısmının sıyrılarak yenmesi tavsiye edilir. SİNDİRİME TAZE FASULYE Kalorisi düşük, yağ bakımından fakir bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebiyle diğer gıdaların sindirimine yardımcı olduğu ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağladığı için ayrıca kötü kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için yararlı bir yiyecektir. ÜLSERE BİBERİYE Biberiyede bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, mide ülserinde, hazımsızlık ve sindirim sisteminin yavaş çalıştığı kabızlık gibi durumlarda, migren tipi baş ağrılarında faydalı olabilir. Hatta biberiye yağı kas ve eklem ağrılarını hafifletmekte kullanılabilir. BAŞ AĞRISINA HAVUÇ Havuç salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanılmalıdır. Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır.