Meyvelerin sindirim sisteminden kalbe birçok organ için vazgeçilmez besin kaynakları olduğunu birçok kez duymuşuzdur. Fakat bazı meyveleri "nasıl yediğiniz" de önem taşıyor. Özellikle dondurulmuş olarak tüketilen bazı meyveler, sandığımızdan çok daha faydalı olabilir. İşte uzmanlara göre dondurularak yendiğinde daha fazla fayda sağlayan bazı meyveler…
Beslenme Uzmanı Cynthia Sass, taze meyvelerin hasat edildiği andan itibaren yavaş yavaş besin değerlerini kaybetmeye başladığını belirtti.
Fakat dondurulmuş meyveler, hasat edilir edilmez dondurulursa genellikle besin değerlerinin en yüksek şekilde muhafaza etmesi sayesinde "daha faydalı" olacağını da sözlerine ekledi.
Ayrıca dondurulmuş meyveler, besin değerleri yeni hasat edilmiş taze meyvelerle aynı olmasının yanı sıra kalorisinin de düşük olduğu konusunda Spor Diyetisyeni Roxana Ehsani açıklamalarda bulundu.
Bu nedenle dondurulmuş tüketilen meyvelerin yıl boyunca çok daha fazla antioksidan gibi birçok yararlı etkiden yararlanabileceğinizi de sözlerine ekliyor. İşte dondurulduğunda katbekat fayda göreceğini o meyveler…
DONDURULMUŞ KİRAZ
Taze kirazlar yıl boyunca bulabileceğiniz meyvelerden değil. Fakat aynı zamanda kirazlar, en iyi antiinflamatuar yiyeceklerden biridir ve ayrıca egzersizden sonra toparlanmayı ve uykuyu desteklemeye de yardımcı olurlar.
Uzmanlar, yatmadan önce en iyi atıştırmalık olarak, süzme peynir üzerine yarım fincan çözülmüş dondurulmuş vişneyi almanızı öneriyor.
Üstelik besin değerlerini muhafaza ederek birçok antioksidan ve vitamini aynı anda istediğiniz her anda ulaşmayı mümkün kılar.
Sabah kahvaltısı tariflerinden basit bir öğle atıştırmalığına kadar birçok anda kolaylıkla yanınızda fırsatı taşıma fırsatı da sunar.
DONDURULMUŞ ANANAS
Sass, evinde bir torba donmuş ananas bulundurmayı tercih ettiğini belirtti. Bunun sebebinin ise ananasın, bağışıklık sistemini destekleyen C vitamininin yanı sıra lif, antioksidanlar ve kolajen üretimi için gerekli bir mineral olan manganez açısından da zengin olması olduğunu söyledi.