Mevsim geçişlerinden dolayı birçok kişi hastalıkla boğuşurken aynı zamanda iyileşmenin yollarını arıyor. Besinler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuza sağlık vererek iyileşmemizde önemli rol oynuyor. Aynı zamanda baharatlar da bu konuda yardımcı oluyor.
Son yıllarda tüm dünyada en popüler baharatlardan biri haline gelen zerdeçal, kendine has kokusu, lezzeti ve rengi ile olağanüstü mutfak ve tıbbi özelliklere sahiptir. Zerdeçalla hazırlanan bu karışım sindirim sistemini hızlandırır, kötü bakterileri ve virüsleri yok eder. Peki zerdeçal karışımı nasıl hazırlanır? Baharatların ne gibi faydaları bulunur? İşte doktorları bile şaşırtan antibiyoktikten daha etkili bir karşım olan zerdeçalın hazırlanışı...
Ayurvedik, Hint ve Çin tıbbında uzun bir süre kullanılmış olan zerdeçaldan, solunum sorunları, karaciğer hastalıkları, cilt problemleri, kas burkulmaları, kesikler, yaralar ve mide sorunları gibi çeşitli sağlık sorunları için güçlü bir doğal ilaç olarak yararlanılmıştır.
Zerdeçalın ayrıca, Alzheimer, sindirim, çeşitli enfeksiyon tipleri, iltihaplar ve kötü huylu tümörler ile ilgili sorunlara karşı da etkili olduğu kabul edilmiştir.
ZERDEÇAL SAĞLIĞIMIZ İÇİN NEDEN ÖNEMLİDİR?
Zerdeçal'ın bu kadar güçlü olmasını sağlayan içeriğindeki curcumin maddesidir. Curcumin, antioksidanlarla doludur, mikroplarla savaşır ve enflamasyonu azaltır. Curcumin'in hücre zarına pozitif etkisi vardır. 700 geni ve 160 fizyolojik sorunu iyileştirme yetisine sahiptir. Hücrelerin hayatta kalması ve DNA için faydalıdır.