Kaju, son yıllarda çok daha popüler besin alternatiflerinden biri olarak atıştırmalık listelerinin yanı sıra sağlıklı beslenmek isteyenlerin diyet listelerinin üst sıralarında yerini alıyor.
Bu kuruyemiş hatta süt, krem peynir, krema, tereyağı ve hatta kaju yağı ile çeşitli süt ürünlerinin yerine kullanılabilir hale geldi.
Tüm bunlara ek olarak, kaju fıstığı, kalp sağlığını yenileyen kuruyemişler arasında bulunuyor ve kan basıncının düşmesine yol açabileceği çeşitli sağlık yararlarına sahiptir.
"Bunun kalp hastalığı riski üzerinde anlamlı bir etkisi var. Bu nedenle, kajuyu diyetinize düzenli olarak dahil etmek, uzun vadede kalbinizin korunmasına yardımcı olabilir."
Düşük tansiyon ve kaju tüketimi arasındaki ilişki, Şiraz Tıp Bilimleri Üniversitesi'nden yapılan bir çalışmada ortaya kondu.
Çalışma, kan basıncı da dahil olmak üzere kalp sorunlarının, daha fazla çiğ kaju tüketmek gibi değişiklikler yapmak da dahil olmak üzere diyetteki ayarlamalarla kontrol edilebileceğini söylüyor.