Antibiyotikler, mikropların yol açtığı enfeksiyonların tedavi edilmesinde kullanılan ilaçlara denilir. Antibiyotikler; antibakteriyel şeklinde de adlandırılır. Hünnap isimli meyve de doğal antibiyotik görevi görür ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
İçeriğinde kalsiyum, brom, lantan, B1 vitamini ve B2 vitamini bulunur. İyi derecede potasyum ve C vitamini içeriğine sahiptir.
Bu sayede aşırı derecede gaz, kramp oluşması ve kabızlık gibi problemlerin engellenmesine destek olur.
KALP SAĞLIĞI İÇİN FAYDALIDIR
Saponin isimli bileşikler sayesinde kolesterolün düşmesinde etkili olabilir. Böylece kalp hastalıklarının engellenmesine destek olur.
Antioksidan içeriği sayesinde de kanser ihtimalinin azalmasında etkili olabilir. Ayrıca içeriğinde yer alan C vitamini sayesinde de antikanser özelliği bulunur.
BALGAM VE ÖKSÜRÜĞE KARŞI FAYDALIDIR
Hünnabın içeriğinde bromelain isimli enzim yer alır. Bu enzim, balgam ve mukusun meydana gelmesini azaltır.
ZARARLI TOKSİNLERİN ATILMASINDA ROL OYNAR
Hünnabın içeriğindeki alkaloid isimli bileşikler ve saponinler kanın temizlenmesine destek olur. Zararlı toksinlerin atılmasında rol oynar.
STRESE İYİ GELİR
Hünnabın anksiyolitik özellikleri bulunur bu sayede strese karşı iyi gelir. Kaygının azalmasını sağlayarak zihinde rahatlama meydana getirir.