ZEYTİN Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır. Yaprak ve kabukları yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak solucanlarının düşrülmesine yardımcı olur. YULAF Çocukların hazım güçlüklerini giderir. Bedeni ve ruhi yorgunlukları giderir. Kandaki şeker miktarını azaltır. TURP Böbreklerdeki mikropları öldürür. Kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer şişkinliğini indirir. Sarılıkta faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesine yardımcıdır. Romatizma, siyatik astım ve bronşite faydalıdır. SOYA Uzun yaşamak isteyen herkes soya tüketmelidir. Soya içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun etkilerini sulandıran bir madde içerir ve bu da kadın bünyesi için son derece yararlıdır. Çünkü hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen hormonunun aşırı üretimi göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok artırır. SOĞAN VE SARIMSAK Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Soğan, mide kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor. Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor. PIRASA İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. PATLICAN Kansızlığı giderir.Karaciğer ve pankreasın düzenli çalışmasını sağlar. Kilo vermeye yardımcı olur. Böbrek yanmaları ve ağrılarını keser. Sinirleri yatıştırır. Kalp çarpıntılarını giderir. Cilt hastalıklarını, şeker, mide, bağırsak ve karaciğer hastalıkları aşırı derecede olanlar yememelidir. PATATES Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. Yorgunluğa karşı birebirdir. Bol miktarda C vitamini ve protein içerir. Halsizliğe karşı etkili. MARUL Kemik erimesine karşı etkili. Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara. MANTAR Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle Çinliler'in ialç niyetine yedikleri bu sebze, bünyeyi hastalıklara karşı koruyor. LAHANA Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir. Bol miktarda B,C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir. KEREVİZ Kerevizde B vitamini, demir ve kireç vardır. Kereviz unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir, idrar söker, böbrek taş ve kumları düşürülmesine yardım eder, kan ve sit yapar, karaciğeri temizler. KARNABAHAR Zihin yorgunluğunu giderir. Afrodizyak özelliği vardır. Sinirleri kuvvetlendirir.İdrar söktürür. KABAK Tohumları tenya ve kurt düşürücü olarak bilhassa çocuklarda kullanılmaktadır. Tohumlar diş kabuklarından ayrılarak dövülür, şekerle karıştırılarak verilebilir. ISPANAK Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da etkili bir sebze. HAVUÇ Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor. Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolestrolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür. DOMATES Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak yavaşlatıcı bir sebzedir. C ve E vitaminleri deposu. Domates zengin bir potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur. BUĞDAY Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. BROKOLİ Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur.