Bu çalışmalara istinaden detayları paylaşan Prof. Dr. Göncüoğlu, Bakanlık tarafından alınan kararlar çerçevesinde gıda işletmecilerinin alması gerekli önlemleri şu şekilde sıraladı:
"Gıda değeri olan hayvanların sağlığını güvence altına alan ve bu sayede güvenilir gıda üretiminin başlangıcı sayılan hayvancılık işletmelerinde,
Hayvancılık işletmelerinde Koronavirüs önlemleri,
Tüketicilere yönelik olarak, 'gıda alışverişlerinde koronavirüs önlemleri' ve 'gıda hazırlamada önlemler,
Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, çiftçilerimiz için koronavirüs önlemleri-tedbirleri,
Bu işletmelerde çalışan personelin sağlığını korumak amacıyla yapılması gerekli olan uygulamalar tüm Tarım İl Müdürlükleri'ne iletilmiş ve ayrıca ilgili kuruluşlar ile paylaşılmıştır."