Sonuç olarak, birçok kişinin D vitamini seviyeleri özellikle Şubat ve Mart ayları arasında düşüş gösterir. Bu nedenle, bahar aylarında D vitamini seviyelerini hızlı bir şekilde artırmak önemlidir.
D vitamini eksikliği, yorgunluk, kemik ağrısı, kas güçsüzlüğü ve ruh hali değişiklikleri gibi çeşitli sorunlara neden olabilir.
"Buna, ağırlıklı olarak ev içi yaşam tarzımızı ve bol miktarda güneş kremi kullanımımızı eklerseniz, nüfusun yaklaşık yüzde 25'inin D vitamini eksikliği yaşaması şaşırtıcı değildir."
Bu nedenle takviye almaya karar verirseniz, Graham daha fazla besin içerdiği için D3 vitamini içerenleri tercih etmenizi tavsiye etti.
D3 vitamini genellikle hayvan kaynaklarından ve güneş ışığından elde edilirken, D2 vitamini genellikle bitkisel kaynaklardan gelir.
"Takviye ürünleri, insanlar için genellikle güvenli kabul edilen yaklaşık 1.000 IU ila 4.000 IU arasında D3 vitamini içerebilir."
"Eksikliği teşhis edilen bireylerin ise daha yüksek dozda D vitamini takviyesine ihtiyacı olabilir."
Aile hekiminiz, D vitamini seviyenizi bir kan testi ile kontrol edebilir ve ayrıca evde yapabileceğiniz özel test seçenekleri de bulunmaktadır.
İngiltere'de 20-60 yaşları arasındaki yetişkinleri inceleyen bir çalışma, yıl boyunca güneş yanığı olmadan yeterli D vitamini seviyesi elde etmek için dışarıda geçirilmesi gereken zamanı araştırdı.
D vitamini seviyelerinin kış boyunca gerekli ≥25 nmol/L'de kalması için Mart ile Eylül ayları arasında, her gün özellikle öğle yemeğinde, ön kollar ve bacaklarda dokuz dakikalık doğrudan güneşe maruz kalmanın gerekli olduğunu hesapladılar.
"D3 vitamininin aktif formunu (kolekalsiferol) içeren diyet kaynakları, ağırlıklı olarak dana ciğeri, yağlı balık (uskumru, somon, alabalık, ton balığı, sardalye), morina karaciğeri yağı, yumurta sarısı ve peynir gibi hayvansal kökenlidir."